Ofte stillede spørgsmål

Er jeres grøntsagsbarer glutenfrie?

Det korte svar er nej, den er ikke glutenfri. Vores producent er nemlig ikke certificeret til at lave glutenfrie produkter.

Derudover er den havregryn, vi bruger, ikke glutenfri. Dog er havre fra naturens side glutenfri, men da havren males i en produktion, hvor der også males andre kornsorter, så kan det ikke garanteres, at den er glutenfri.

Derfor er vores produkter heller ikke glutenfrie.

Er jeres grøntsagsbarer økologiske?

Ja, alle vores grøntsagsbarer er 100% økologiske.

Er jeres grøntsagsbarer veganske?

Ja, alle vores grøntsagsbarer er helt veganske, fordi der ikke er tilsat animalske produkter.

Hvilke spor af nødder er der i jeres produkter?

Der er spor af hasselnødder og mandler.

Hvordan kan 300 gram grøntsager udgøre mit daglige behov for grønt på 600 gram?

Anbefalingen fra Fødevarestyrelsen hedder 600 gram frugt og grønt om dagen. Heraf bør mindst halvdelen komme fra grøntsager. Det betyder, at 300 gram grøntsager udgør det daglige anbefalede behov, men man må gerne spise mere.

Hvordan kan det lade sig gøre, at der er 150 gram grøntsager i en madbar på 35 gram?

Det skyldes, at de grøntsager vi bruger, er tørrede. Vandet er trukket ud af de rå grøntsager, så de derved taber op til 90% af deres oprindelige masse. Derfor kan 150 gram grøntsager godt være i en madbar på 35 gram.

Er det helt det samme som at spise friske grøntsager?

Nej, det er det ikke. Lige så snart man begynder at skære, skrælle, koge, stege og hvad man ellers gør med sine grøntsager, så påvirker man unægtelig de ting, der er i fødevaren. Det er dog alment kendt, at dehydrering (hvis den er udført korrekt), er en meget skånsom behandling. Meget mere skånsom end kogning, stegning, osv. Vi har nøje udvalgt vores leverandør, fordi de netop behandler råvarerne skånsomt.

Madbaren smager rigtig godt, men jeg synes måske, den er lidt tør?

Det er rigtigt, at den, for nogen, kan virke en anelse tør. Det er fordi, konsistensens er en helt anden end den, vi er vant til i snacks.

Der er faktisk ikke rigtig noget, vi kan sammenligne den med, fordi den er den første af sin slags på markedet. Madbaren er hverken at sammenligne med en müslibar, proteinbar eller daddelbar. Det er virkelig noget helt nyt.

Vi har fået den lige præcis, som vi gerne vil også selvom det betyder, den kan virke tør. Det betyder nemlig, at man så får lyst til at drikke vand. Ikke sodavand og andet sødt, men vand. Det er faktisk sådan, at man ikke er født til at føle tørst, men kun sult. Så det at drikke, er noget, man skal lære.

Derudover forholder det sig sådan, at 1/5 af alle børn i Danmark på et tidspunkt i løbet af barndommen er på afføringsmiddel i en kortere eller længere periode. Det skyldes blandt andet, at de ikke får fibre og vand nok. Derfor har det været vigtigt for os, at madbarer og madbites vækker en naturlig tørst efter vand.

Samtidig mætter de utrolig godt, fordi de er fulde af fiberfyldte grøntsager og gode bælgfrugter. Det er lige præcis derfor, de er så geniale mellemmåltider.

Hvordan skal jeg bruge grøntsagsbarerne?

Du kan bruge dem som de er og have dem med i tasken, men du kan også ”style” dem med dit yndlingspålæg. Det er en anden ting, der er ret genialt ved madbarerne. De er fantastiske til tapas og rødvin, og kan sagtens erstatte brødet i madpakken. Prøv dem også før en træning, og oplev en behagelig mæthed. De er også geniale, når du bliver eftermiddagssulten på arbejdet eller sidder til møde, så du kan holde koncentrationen. Prøv dig frem – også på mountainbiketuren. De er virkelig geniale i så mange situationer.

Kalorieindholdet er kun ̴130 kcal per bar, så de kan spises med rigtig god samvittighed.

Hvad med madbites? Hvordan skal de bruges?

Ligesom barerne er de nemme at opgradere med et stykke pålæg eller endda med nogle friske grøntsager ovenpå. De er uundværlige i ulvetimen og fantastiske som den mættende formiddags- eller eftermiddagssnack i børnenes madpakker uanset om det er i vuggestuen, børnehaven eller skolen. – Og så passer de forresten ret godt i en voksen jakkelomme.