Grøntsagsfyldte boller

Med denne opskrift får du 12 skønne grøntsagsfyldte boller, som smager helt utroligt godt. De er fantastiske på morgenbordet, men gør sig også godt i madpakken. 

Boller

Det skal du bruge:

  • 5 dl. væske (vand, mælk eller plantedrik)
  • 15 gram økologisk gær
  • 1 tsk. salt
  • 400 gram økologisk hvedemel
  • 250 gram økologisk groft mel (fuldkornshvedemel, Ø-landshvedemel, hvad du har)
  • 1 dl Vegetude BageGrønt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i væsken sammen med Vegetude BageGrønt i 10 min.

Bland salt, hvedemel og groft mel sammen i en skål. Rør det herefter godt sammen med den opløste grøntsags-gærblanding. Hvis du har en røremaskine, er det nemt at lade den stå og ælte i ca. 10 min. Grøntsagerne suger meget væske, så hvis dejen ser for tør ud, så tilsæt 1 dl ekstra væske.

Stil herefter dejen til hævning på køkkenbordet natten over i 8-10 timer. Gerne med et viskestykke over.

Næste morgen tændes ovnen på 225 grader C. Dejen æltes i ganske kort tid og rulles ud til en pølse, som deles i 12 lige store stykker. Form stykkerne til boller i hånden og læg dem på en bageplade. Når ovnen er varm nok, sættes bollerne ind og bages i 12-15 minutter.

Tip: Hvis du ikke har tid til at vente hele natten på at bage, kan du med fordel bruge 50 gram i stedet og lade det hæve lunt 1 time. Skal det være ekstra nemt, kan du sagtens bruge en færdig brødblanding. Bare tilsæt Vegetude BageGrønt til væsken og gæret på samme måde som i denne opskrift. Herefter følger du bare den opskrift, der er angivet på brødblandingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *