Vores Historie


Bag enhver Vegetude står…

…Pernille og Lise. Begge med en bachelor i molekylærbiologi og en efterfølgende kandidat i fødevareteknologi og ernæring. Det betyder, at vi ved en masse om alle mulige molekylærbiologiske processer i mennesker, mad og hvad der sker med fødevarer under forarbejdning. Vores CV’er viser erfaringer indenfor produktudvikling, kvalitetssikring og forskning.

Derudover har vi et privat-CV, som viser et stort erfaringsgrundlag indenfor børnepasning, søvnmangel og konflikthåndtering, da vi begge er mødre til henholdsvis to drenge og to piger. Derfor ved vi, at de følgende begreber i virkeligheden findes. Man kunne kalde dem evidensbaserede efter erfaring på egen krop.

De såkaldte evidensbaserede begreber

For en god ordens skyld kommer her en opremsning af begreberne og en forklaring hertil:

Ulvetimen. Den findes. Nogen gange varer den mere end en time, men ulvetimen lyder bare bedre end ulvehalvandentimen. Den er frygtindgydende.

Search & Find. Et engelsk begreb vi har opfundet. Det beskriver den proces, hvor man sidder og arbejder, ser film eller bare er rastløs og samtidig støvsuger alle skabe for spiselige elementer. Det kunne være slik, chips, kager (af enhver art), müslibarer, osv. Karakteristisk for dette begreb er, at det virkelig sjældent (aldrig!) er frugt og grønt, der søges efter! Man orker ganske enkelt ikke at skylle eller skrælle det.

Madpakkedepressionen. Den tilstand, der opstår, når man er oprørt over udvalget af madpakketilbehør i hjemmet og i butikkerne.

Hvad fik os i gang?

Håbløsheden. Frustrationen. Planlægningen. Alt det, der kan komme til udtryk i hverdagens gøremål. Der, hvor det hos os brænder på, er i ulvetimen, under madpakkedepressionen og i Search & Find tilstanden. Det er her, det hele kastes over bord. Det er her, de nemme løsninger tager over. Det er her, vi giver op. Tag bare den her. Den her. Her…

Vi længes efter noget raslende og gerne i en lækker indpakning. Vi har vænnet os til, at den skal være sød. Og her er udvalget stort. Alt findes i form af daddelbarer (i et uendeligt antal bestående af stort set det samme), proteinbarer og müslibarer. For ikke at nævne kiks i alverdens varianter. Men hvor er den gode snack? Hvor er den nemme snack, som man kan spise og dele med god samvittighed?

De umulige grøntsager

For at fortsætte historien om vore egne kvaler har det aldrig været svært at få vores børn til at spise frugt. Problemet er bare, at frugt ikke skal fylde det hele ifølge anbefalingerne. Derimod har grøntsagsindtaget været en anderledes og svær ting at danse med. For uanset om vi har forsøgt os med en stille vals eller en temperamentsfuld tango, så har og er variationen af grønt i kosten en udfordring – især i en travl hverdag. Mens antallet af müslibarer, daddelbarer, nøddebarer, proteinbarer, frugtsnack, osv. vokser i det uendelige, står det anderledes til med grøntsagerne. De er som sunket tilbage i jorden, hvor de kom fra. Det er uheldigt, når grøntsagerne netop er det, der i forvejen er svært at få nok af.

Det er netop derfor vi startede denne rejse. Ulvetimen, Search & Find, Madpakkedepression. Alt er nu skudt til hjørne med en velplaceret, velsmagende inderside af en grøntsagssnack.

Må grøntsagerne være med dig!